1.

Marzuki diam.
Ah Tat juga diam.
Jonathan membisu.

Briefcase kulit hitam di hadaan mereka ternganga luas menayangkan segala isi di dalamnya.
Susunan kertas-kertas yang cantik dan rapi. Sama warnanya, sama saiznya.

"Ini... Ini... ini apa ni?" Ah Tat memecah kesunyian.
"Apa yang korang nampak, itulah yang korang akan dapat.." balas susuk tubuh seberang meja. Tangannya melambung-lambung Zippo emas.

KLAK! KLUK!
KLAK! KLUK!
Dibuka.
Ditutup kepalanya.

"Biar betul?" Mata Marzuki bulat. Air mukanya antara terkejut dan gembira.
"Ye, korang hanya perlu..."
"Perlu apa? Bunuh? Rompak? Curi?" soal Jonathan kasar.

Lembaga tersebut gelak kecil.

"Tipikal sekali andaian kau tapi bukan itu yang aku nak,"
"Habis tu?"

"Aku nak...."

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

I know some of you got no blogger account, but at least jangan lah guna nama Anonymous, susah aku nak refer nanti. Think of a name okay? Thanks! :D