Minum petang

"Seronok betul budak-budak sekarang.."

"Biasalah, zaman dah berubahhh,"

"Kalau dulu, mana nak ada semua ni. Dapat tahu ke persatuan memang kena potong awal-awal, kena basuh siap ha,"

"Well, we surely did our part. It was hard at first but luckily we manage to convince them that it's not as bad as it seems.."

"Tapi agak-agak la jugak kan, kalau sampai gini gaya,"

"..maybe they don't understand?"

"Ala, budak sekarang ni memang lain macam sikit. Dulu kita busuk-busuk pun, ada la perasaan nak beramah mesra dengan orang. Tebal muka sikit la awal-awal,"

"Tuii aa, dulu kita kalau nak pi main ka apa, nih, salam dulu semua orang kasi tau nama dulu pa semua, baru main sekali."

"Paling teruk pun senyum la angkat tangan ke apa kan, tak mesra pun kurang-kurang kenal la,"

"We can't really blame them can we? Satu batch dorang pun dah ramai, imagine how tiring it is for them to know others?"

Irshad menghirup teh tarik. Mengangguk-angguk dengar Sean bercakap.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

I know some of you got no blogger account, but at least jangan lah guna nama Anonymous, susah aku nak refer nanti. Think of a name okay? Thanks! :D