Pesan Lqmn Kepada Anaknya

Aku dah tak boleh nak hadam sangat dah perangai gelagat manusia ni. Nak-nak bangsa sendiri, rakyat sendiri. Dah beberapa kali aku bincang akan isu ini dengan member-member tapi buntu tak ada penyelesaian lagi.

Aku cadang nak buat buku Pesan Lqmn Kepada Anaknya, biar aku compilekan nilai-nilai dan pengajaran hidup yang aku belajar sepanjang hidup suku abad ni. Tak lama hidup sangat, aku tahu tapi alang-alang aku nak passing kat anak aku karang, baik kita buat rasmi punya ye dak?

Lagi pun seorang Luqman ni memang dah dikenali dengan pesanan-pesanan yang bernas dan menusuk kalbu. Kalau omputeh kabo, life-changing advices. Hah.

Kecuali Luqman Megaboys tu la, yang tu kita nokhorom pi mampuih ptuih!


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

I know some of you got no blogger account, but at least jangan lah guna nama Anonymous, susah aku nak refer nanti. Think of a name okay? Thanks! :D