Teori hijrah

Lambakan 'hijrah' yang berlaku sekarang kemungkinan besar adalah kerana kebolehan peng'hijrah'an itu untuk mengikut arus dunia seiring dan sejalan.

Aku tak kata semua, tapi aku cuma nak kita fikir balik kenapa dan perbetul niat kita.

Kalau dulu nak berubah rasa berat sedikit. Kenapa? Mungkin sebab per'ubah'an yang berlaku tak mampu untuk bersaing dengan arus globalisasi yang makin rancak dan maju.

Tapi sekarang dah lain.

Kalau anda ber'ubah' pun, anda masih boleh fight dengan orang lain. Masih boleh duduk sama rendah, berdiri sama tinggi. Maka hilanglah rasa berat selama ini untuk ber'ubah' atau ber'hijrah' itu.

Seperti biasa, semua benda ada baiknya ada buruknya. Baik buruknya itu engkorang pikir lah sendiri. Aku malas nak point out.

Maklumlah dua tiga hari ni asyik orang bincang pasal isu pakaian, entah kenapa. Bimbang prediction kaum Mayans lagi empat hari kot. Kakakakaka.

1 ulasan:

  1. Memang bernas giler pandangan ko.Ayuh berhijrah dan terus kompetitif!

    BalasPadam

I know some of you got no blogger account, but at least jangan lah guna nama Anonymous, susah aku nak refer nanti. Think of a name okay? Thanks! :D