Cerita henfon

Dah tiga tahun aku guna Xperia X10. Sebelum tu aku guna Xpressmusic 5370 untuk dua tahun.

Dua minggu lepas, aku cari semula 5370 aku. Aku jumpa dia di bawah longgokan benda-benda lain yang aku sumbat dalam satu beg.

Berdebu, kotor dan habis bateri.

Aku caj semula. Dan aku guna.

Malangnya music player dia pun dah rosak, holder bawah dah tercabut, dan paling teruk sekali, earpiece dia dah rosak. Jadi setiap kali orang call, aku kena guna loudspeaker.

Despite all the flaws, aku still suka guna dia, sebab dia ada QWERTY. Dan barangkali itu first phone yang aku beli guna duit sendiri. The second one, X10.

X10 pulak?

Makin lembab, kuat hang, touchscreen makin loose dan banyak lagi benda lain yang aku geram; tapi aku masih sayang untuk let it go walaupun terang-terang dia dah macam nak tak nak dengan aku.

Probably because all the apps in it, all the places it's been to and all the memories it holds.

Aku pernah bercadang nak guna X10 untuk beberapa tahun lagi dan aku pernah consider untuk baiki saja 5370 aku dan gunakannya semula tapi...

...maybe it's time for me to put everything behind and just go on with a new one or without one.

Everything happens for a reason, if it doesn't, find one.

4 ulasan:

  1. mendalam

    mana perlu diutamakan? keperluan atau kehendak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nafsu penting kalau bab-bab cenggini.

      Padam
  2. "Everything happens for a reason, if it doesn't, find one." -Dr. House

    kan?

    =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aku tak pasti betul ke tak tapi aku iyakan aje.

      Padam

I know some of you got no blogger account, but at least jangan lah guna nama Anonymous, susah aku nak refer nanti. Think of a name okay? Thanks! :D