Panggilan

Dua tiga tahun lepas standard Arab nampak Melayu, dia Sinni (baca : Cina) kan aje. Kalau muka ala-ala mamak sikit kena lah Hindi.

Kalau tak kena Sinni pun, paling up pun Yaban (baca : Jepun) lah. Kalau muka tengah-tengah nak ke arah Hindi dia kasi lah Saudi. 

Semalam tenang-tenang aku tengah jalan-jalan kat Syari' Jamiah tetiba ada budak Arab angkat tangan sambil menjerit,

"Annyeongsayo!"


5 ulasan:

  1. anda impikan situasi mcm tu kan sebenarnya ._.

    BalasPadam
  2. Manada. Ni kisah betul lah. Ada saksi lagi.

    BalasPadam
  3. Mike jangan nak berdekoh sangat gelak tu

    BalasPadam

I know some of you got no blogger account, but at least jangan lah guna nama Anonymous, susah aku nak refer nanti. Think of a name okay? Thanks! :D