Tentang KONY 2012 dan sebagainya

Basically aku akan bagi links kepada beberapa video dan artikel sebagai permulaan. Lepas tu pepandai korang lah untuk nilai yang mana baik yang mana buruk.




Permasalahan yang aku nampak kat sini adalah ketidakjujuran dan juga kenaifan. Entah mana satu pun aku tak tahu. Senang cerita mana-mana yang jahat kita tumbang. Tak kisahlah kat Afrika ke Amerika ke mahupun Asia.

Dan masalah tak muncul kalau kita tunjuk awareness tapi tak donate. Kan? Luls. Buat baik berpada-pada buat jahat jangan sekali. Kan?

"I am not against the cause but merely want everyone to know what is this all about."

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

I know some of you got no blogger account, but at least jangan lah guna nama Anonymous, susah aku nak refer nanti. Think of a name okay? Thanks! :D