Situasi

I quote,
"Walaupun kau berubah sampai camtu sekali di sana, jangan sampai sesekali diri kau berubah tau,"

"Keadaan mungkin boleh jadi pahit, tapi jangan lah sampai kau hilang diri kau yang sebenar,"

Dalam hidup, anything can happen. Once it happens, kau punya pilihan. Whether untuk accept it or not. And when you do accept it, you have to admit, things change. Things always do. Sepanjang kita hidup beberapa tahun ni banyak dah kita tempuhi.

Macam-macam yang kita nampak, rasa, alami dan harungi. Dan bagaimana impak perkara tersebut kepada diri kau lah yang membuat kau siapa kau yang sebenarnya kini.

Tak semua orang faham kita.

Yep, true. But the thing is, not everyone will but somehow, in certain ways there will always be that one person or a few person that will do. I'm not saying that dia mungkin ada di sebelah kau sekarang, tapi barangkali dia ada. Cuma sama ada kau sedar atau tidak. Sama ada jauh atau dekat.

Situasi atau diri? Mana prioriti?

Itu terpulang atas kau, cuma kau je yang tahu apa kau rasa. Dan hanya kau yang mampu bataskan diri kau atas tahap tertentu. You've been there all this while, kau tahu mana patut, mana tak patut. It is up to you to be who you are.

Don't hold it to yourself, you don't know how it will affect the people around you. You can share it if you want to. By keeping it to yourself all the burden and stuff will only make other people around you feel bad about it.

Kualiti bukan kuantiti.

This rule applies in almost all aspects of life, so be it. Things will be better for you, insyaAllah.

p/s : Things won't be any easier for you, it will be just the same, or maybe harder. But what matters is you've been through it. That makes you a man.

8 ulasan:

  1. hmmm..?? xde dictionary la plak.. (?)

    BalasPadam
  2. "Don't hold it to yourself, you don't know how it will affect the people around you."

    ni lah yg aku cuba smpaikan kat kau dulu.

    BalasPadam
  3. anis, nak dictionary buat apa. english mudah tu. hahaha

    anon, baiklah, kalau aku tahu nama kau lagi senang aku nk tahu siapa yg cuba sampaikan(?)

    BalasPadam
  4. dah taubat, taknak poke kawan kpd kawan di fb? (which u barely know)
    dah taubat taknak kawan kepada kawan di fb? (which u would even say hye)

    better build up a wall?
    ;) nice

    change for good kan?

    BalasPadam
  5. seronoknye jadi orang misteri ^.^

    BalasPadam
  6. M, okaay ure being sarcastic here. yelaaaaaaaah. hmm

    anon -.-

    BalasPadam
  7. dah lama tak sarcastic.
    :)

    BalasPadam

I know some of you got no blogger account, but at least jangan lah guna nama Anonymous, susah aku nak refer nanti. Think of a name okay? Thanks! :D