Maal Hijrah

Typically, people akan tulis dorang punya azam dekat blog sempena Tahun Baru ni. So mostly akan menyatakan wish wish yang akan membawa mereka ke arah yang baik (Alhamdulillah) dan di akhir post akan dinyatakan bahawa insyaAllah usaha akan dijalankan bagi merealisasikan segala impian dan azam serta harapan untuk Tahun Baru yang baru lah kaaan.

Ada jugak yang akan list down their own wish list untuk Tahun Baru ini. Ala-ala azam jugak tapi lebih kepada material jugak lah kan dia punya azam tu. Nak itu, nak ini. Tapi tak mengapa lah, mungkin ada azam-azam yang tertanam di sebalik hati mereka yang kukuh erat siapa tahu? Kau tahu?

Aku tak tahu.

Ada juga yang akan letak poster rekaan masing-masing atau pun wish Tahun Baru kepada rakan-rakan yang sudi membaca blog mereka. Nak-nak kalau follower dah beribu-ribu atau dah lebih 146 kan? Haaa, mesti lah nak tunjuk apresiasi seni gitu untuk para pembaca.

Jadi adalah poster poster atau gambar gambar menarik. Tak lupa diselitkan juga ayat-ayat suci untuk menyedarkan para pembaca agar tidak mensia-siakan Tahun Baru ini T.T (murni sungguh mereka)


Dan mungkin paling koman pun adalah dengan menulis selamat tahun baru whatnot sebagai post terbaru mereka untuk tahun baru ini. Tiga patah pun jadi lah kan.

Selamat Tahun Baru
Salam Maal Hijrah

See? Tiga patah kan? Ada jugak yang lebih ekstrem dengan hanya tulis tajuk Maal Hijrah dan tidak tulis apa-apa sebagai isi dengan harapan para pembaca memahami isi kandungan dan tujuan update.

Lebih hebat? Tidak update sama sekali. Barangkali terlupa atau pun sibuk dengan urusan masing-masing. Semoga Allah berkati mereka. Sekian.

p/s : Everybody wants to change the world, but no one wants to die.

10 ulasan:

  1. ada org yang rajin komen2 post maal hijrah orang. :D

    BalasPadam
  2. setiap kali post pon mesti random kn?

    BalasPadam
  3. naf : hahaha thats u maybe? :p

    nur : haaa sudah tentu lah. ini kan blog random haha

    izyan : selamat juga :D

    BalasPadam
  4. selamat maal hijrah

    3 words are enough kann?
    boleh fhm maksud hati kan?
    dah berjaya mengekspresikan the whole sentence & meaning kan..

    BalasPadam
  5. wow, bkn maen lagi dia hurai those three words :p

    bukan three words laen ye

    BalasPadam
  6. haha like what is the another 3 words in your mind eh?

    ;)

    nak hurai betul2 bagi faham! u always misunderstood me, mister

    BalasPadam
  7. I don't know, girls kan selalu fikir lain-lain macam. terover extend pun ada.

    manada selalu misunderstood hmph

    BalasPadam
  8. sbb tu lelaki & perempuan lain.

    BalasPadam
  9. yeeeeeeee, i get it lah :)

    BalasPadam

I know some of you got no blogger account, but at least jangan lah guna nama Anonymous, susah aku nak refer nanti. Think of a name okay? Thanks! :D