It's raining and they're dancing to its beat!

Alhamdulillah penantian tiba..

JORDAN SUDAH OFFICIALLY HUJAN!

Dan insyaAllah ini menandakan bahawa telah officially tiba musim winter yang ditunggu sekian lama. Alhamdulillah :)

1. Ini menandakan bahawa ramalan kaji cuaca adalah boleh dipercayai juga. Maka adalah kemungkinan bahawa suhu minimum mulai sekarang adalah tujuh darjah celcius. 

Yepp, you've read it. SEVEN. TUJUH. 7.

2. Ini juga bermakna adalah mustahil dan nearly impossible untuk kita beramah mesra dengan air mulai sekarang.  Melainkan atas sebab-sebab tertentu yang tidak boleh dinyatakan di sini. LOL 


Maka, imej-imej seperti di atas adalah sangat mustahil untuk dilihat kadang-kadang di rumah lelaki bujang seperti kami. (Note the bolded word okay?)

3. Dengan bermulanya musim ini officially juga anda bolehlah mengenakan baju tebal dan baju sejuk yang anda sudah lama craving nak pakai tapi rasa awkward kalau pakai atau pun menyampah kerana bila dah tengahari masih lagi panas macam harrom tapi tidak lagi kini kerana sudah offically sejuk satu angka darjah celcius yayy!!

-.- Alhamdulillah.

4. Seiring dengan ini juga, mengeluh lah para lelaki yang sudah terbiasa dengan lima bulan yang sebelumnya yang penuh dengan keseronokan dan kemeriahan tatkala keluar rumah. 

Namun tak mengapa kerana esok (musim panas), masih ada :D

p/s : poin nombor satu adalah hanya untuk dipoyo kepada budak-budak Malaysia. Yang semusim dan yang insyaAllah akan semusim dengan kitorang tu tara hal lah. Kita dalam bot yang sama brado. Jangan segan silu.

Dan ada juga kemungkinan suhu itu akan lebih jatuh, so ini semua adalah poyoan semata-mata. Thanks!

3 ulasan:

  1. thanx for the updated report live from Jordan's weather man! haha

    BalasPadam
  2. naf : hahahahahahaha orang pn takkenal myself -.-

    ammar : dude, sini tghari pun sejuk bang. 7 tu masa tghari lah. haaha

    BalasPadam

I know some of you got no blogger account, but at least jangan lah guna nama Anonymous, susah aku nak refer nanti. Think of a name okay? Thanks! :D