Twitter

"You update your status like, every minute. Duhhhhhh, haven't you heard of Twitter??"

Aduhh, sembilu menusuk kalbu. Terasa hati bila ada orang cakap begini. Tak kurang juga sampai tak boleh tahan rasa benci dan amarahnya hinggakan sanggup membuat group atau page di Facebook. Lebih parah bila ramai pula yang menyertai group tersebut. Dorang pergi like pulak page tu secara berjemaah. Bukan sorang dua. Bukan ratus-ratus. Dekat ratus ribu sudah, siap diantarabangsakan lagi. Punya lah anti. Tsk tsk.

Maka, aku pun buat lah Twitter. Bukan pasal gua nak rasa hip dan trendy macam budak-budak urban dan up-to-date beb. Atau sebab gua femes pengikut belog cecah ribu-ribu mahupun kawan di Facebook mencecah seribu enam belas dan ke atas, tapi sebab gua rasa gua nak update status gua lebih kurang setiap minit.

Itu je. Tak lebih. Tolonglah jangan marah lagi.

6 ulasan:

  1. itu lu kena pandai pandai diskaber sendiri

    BalasPadam
  2. kantoi ade fb lagi, kau delete aku ke luq? -.-

    BalasPadam
  3. aku bru nk membicarakn tentang ini.

    certain fb user cm.....tak puas hati certain org update status dorg every min...

    tp.. pi lantak la kan.
    but then, kalaulah twitter tu ada link dgn celcom. hahaa. mudah.
    ada x, ada segalanya.

    :D

    BalasPadam
  4. apa pula urban uptodate. twitter tu lagi awal dari fb. cuma org pandang sekali nampak hambar. dan fb ada tiru material dari twitter.

    BalasPadam
  5. berd, mana lah gua tahu. Gua ni buta IT beb. maaflah.

    jaein, kau bukan main lagi. apa lagi? requestlah :p

    BalasPadam

I know some of you got no blogger account, but at least jangan lah guna nama Anonymous, susah aku nak refer nanti. Think of a name okay? Thanks! :D