Ramadhan Kareeeem

Tak ramai rasa apa yang kau rasa. Tak ramai fikir apa yang aku fikir. Nampak apa kau nampak. Faham apa yang kau faham. Mengerti sebagaimana kau mengerti. Permasalahan mungkin sama, namun solusi penyelesaian belum tentu sama. Mungkin hanya satu, tapi pendapat beribu.

Benda baru datang kau endah, mungkin kerana kepentingan, mungkin kerana kesukaan. Namun jangan lupa yang lama juga berjasa. Yang lama itu lah yang berbakti, agar yang baru bisa mari.

Ramadhan dah nak tiba. Tahun ni jela kot yang aku rasa macam kenapa lah lama sangat nak sampai Ramadhan, tak sabar rasanyaa. Kuharapkan Ramadhan kali ini bermakna buat semua. Mungkin tak siginifikan, tapi harap di mataNya ada makna di sebalik semua.

Redha Allah ada pada redha ibu dan bapa. The most influencing person in our life should be both of them. Aku tak nafikan mereka lah yang membentuk bagaimana kita kini. Hargai mereka. Honestly, dulu aku kurang hargai mereka mungkin. Entahlah, bagi aku, aku rasa camtu. Hehehe Terukk tapi aku berazam balik sebulan ni aku nak luang masa terbaik mereka. Mereka dah faham diri aku, tiba masa untuk aku berbuat demikian semula.

Mainly maybe because,
Absence makes heart grows fonder.
From the bottom of my heart, rinduuuuuuuuuuuuu gila kat mak ayah. Isk isk isk.

No wonder aku down lately maybe. Mula mula kawan cakap homesick tapi macam tak percaya tapi entahlah, aku rasa cam  lagi excited nak balik sampaikan malas nak amek exam hape semua. Hakhakahkahkah. Takpelah. Adalah hikmahnya tu.

Nak beli makanan kat Bazaar Ramadhan sedap sedap banyak banyak Wuuuuuuuuuuuuuuu T.T

2 ulasan:

I know some of you got no blogger account, but at least jangan lah guna nama Anonymous, susah aku nak refer nanti. Think of a name okay? Thanks! :D