OMGG,I am really freaked out!

Salam.
Tadi En Hasmat call aku.

"Luqman,saya nak minta tolong awak esok petang tolong hantar semua borang maklumat student JPA kat saya,boleh?"
"Boleh je En Hasmat,tapi ada a few yang tak buat account bank lagi ( fumble betul -.-" )"
"Takpelah,dorang dapat elaun lambat lah macam tu.So boleh ye?"
"Boleh boleh.Thanks En Hasmat,"

Sejurus lepas tu,aku pun kelam kabut cari borang yang dah disimpan selama beberapa bulan tu.Dia bagi masa Disember kot.Ke November?Entahlah.Luckily,aku pun jumpa.Dah jumpa tu,aku pun terus lah isi dengan senang hati.Maklumlah,akaun baru buat pagi tadi,hari ni pulak cuti.So,keuntungan lah sikit kat situ.

Sampai satu part aku jadi tak sure.Dia tulis macamni,

NEXT OF KIN IN MALAYSIA(in case of emergency)

So,aku pun google lah apa kebenda nye next of kin tu.( Lihat di sini the power of Google,kemungkinan ini lah perkara paling berkuasa so far atas muka bumi ni.Ahahaha )
Dah google,baru aku faham.Someone yang rapat dengan kita,atau ada blood relationship or relatives la.So,aku pun rasa hebat sebab dah faham maksudnya kan.Isi lah borang tu dengan tonang setonang tonangnyo.
Sampai pulak kat satu part,

EMAIL :

FYI,aku letak nama ayah aku sebagai next of kin.And aku baru je hantar e mail kat dia tadi,ucapan birthday.Harini hari jadi beliau.7 April.Sweet betul aku sebab bagi wish email ala ala surprise untuk dia kan?Eheh eheh,aku tau,aku anak yang soleh wa musleh (?)
Okay,so aku pun bukak balik inbox dan tengok e mail beliau.Then,aku teringat something.

Hati kecil : "Ayah kau bukan ada Facebook ke?"
Suara hati : "Tapi aku dah search nama dia semua,tak pernah jumpa pun,dah delete la kot."
Hati kecil : "Tapi kau tak pernah search guna e mail kan?Lagi specific duhh,"
Suara hati : "Haah kan?Ok lah,try je."

*Typing my father's email.
*Enter.

OMGGGG.OMGG OMGG.

I found my father's Facebook.
DAMN.All this while aku asyik cari dengan nama penuh dia je.I forgot he has this kinda nickname he always use?OMGGGG.The latest picture uploaded was on January 2010.That means he is still active.OMGG.OMGG.OMG.
And he blocked anyone to see his wall,albums and stuffs.Only his info and profile pictures je.Gila hebat dan pandaaaaaaaaaaaaii.

What if suddenly dia add aku?OMG.
It will be sangat awkward kalau aku tak approve kan?Kalau ignore memang masuk neraka lah aku.HAHA.
Okay,ini bukan masa untuk joking around.I nearly thought dia dah delete account Facebook dia but apparently dia masih lagi aktif kot.Geeez.

I think I'm gonna make a new account,randomly add my father and then stalk dia.HAGAHGAHGAHAGHA.
But what if dia dah lama buat macam tu? O.O With the my profile name,and the pictures and the wall posts and the craps I've been doing in Facebook?Oh,Tuhan janganlah jadi macam tu.

Sumpah aku akan jadi pendiam kat Facebook lepas ni.Nama pun kena tukar.Tak boleh tak boleh,kena rangka plan baru ni.

I know! Aku akan delete Facebook dan layan balik Myspace.Or maybe Tagged.
Perhaps it is the safest way.

Ohh God,janganlah dia dah tahu aku punya Facebook lalu jumpa aku punya blog.OMGGG itu akan jadi sangat disastrously catastrophically epidemic disease apa apa lah apsal aku rasa macam dah nak apocalypse je ni dohhh.

*Tengah berpeluh dan masih lagi dalam trauma ni.Tak tahu lah bila akan pulih. -________-

p/s : Due to safety reasons,aku takkan letak e mail ayah aku dan profile name ayah aku.Nanti tak pepasal korang add pastu pedajal aku.Hmph.
And don't ask for it.Don't even think of trying to search it.Itu sumpah sangat keji.

For those yang blur kenapa aku takut and semua ni.Sila click sini.

25 ulasan:

  1. halfway through the entry i was like "OMG, his dad could've found this blog". haha..

    apa2 skalipun, never ever go back or even try myspace or tagged, it's totally social suicide okeh.

    BalasPadam
  2. abis ahh kau luq..
    hahahaha*evil laugh*
    kau nk lyn blk MS org tagged??kau mmg kuno.. =p

    BalasPadam
  3. well,MS ngn tagged mmg kuno.but itu je cara paling mudah. T.T

    OMG,sumpah freaked out gila.I think Im gonna write nice nice one after this :p

    BalasPadam
  4. Hahaha. Selamat berjaya lah! Semoga ayah kau tak jumpa facebook kau. haha. Aku rasa kan luke, bapak kau pun cari acc facebook kau by typing your name, but then tak jumpa. Kan? heehehe :P

    BalasPadam
  5. perghh!
    first atok ko yg bkaliber.
    skang ayah ko yg gile tech savvy.
    can't respect enough la we. ahaha.

    (phew~ naseb parent aku ta tau bnde2 ni)
    hahahahha!

    BalasPadam
  6. owh.. org kuat JPA lah ni.. hehe!

    BalasPadam
  7. haha. serius lawak weyhhhh.
    sila berdoa dan bertahajjud banyak2.

    bapak ak if tgk ak punya belog pon mest die tak terkejot sbb die tahu anak die memg sengal dan otak tak brape nak betol.

    BalasPadam
  8. diha : sure jumpa weh,pasal Luqman Terkacak tu atas sekali.HAGHAGAHGAHHAHA

    cely : well,surely ada pros and cons when it comes to these kind of matter.AHAHHA.And to me,ia sangatlah tidak baguuuuuuuuuuuss.

    nawal : xdela kuat mane.biasa biasa je.humble gituu.ahahaha

    kiko : well,lucky you sebab my parents have no idea abt the real me.wuarrrgghhh.bahaya gila DUNIA TANPA SEMPADAN. XD

    BalasPadam
  9. serius gelabah kau ! haha
    ntah2 ayah kau dah wat dulu dah ape yg ko piki tuh~ stalk kau, who knows right ? btw, due2 bijak..haha

    BalasPadam
  10. ohh terima kasih anonymous?
    adakah itu satu pujian?uhukk uhukk

    BalasPadam
  11. aku tau nama penuh bapak kau. jamaluddin jarjis.

    BalasPadam
  12. HAHAHAHA. serious funny gila. igtkan hape lah tadi. *first time bkk ur blog.

    BalasPadam
  13. hahaha..hadoii la ko neh
    anak ngan bapak lebih kurg jek
    gile lawak kot!!

    aku stuju la kalo ko bt acc baru
    hee.pahtu cite kt ktorg pe plak next story er....

    BalasPadam
  14. LOLx, hahahhh si ri us ly wht would happen luke if yr dad found out abt this? :p

    my mum really dont mind dowh abt all the crap stuffs & nonsense in my fb=D

    just act natural luke (;

    BalasPadam
  15. aika : -.-" loser gila nama tu.

    zul : sedang la ni.tiap tiap hari berdoa wallaweh

    mee : ingatkan hapa hape?ehehehe trima kasih la ye awak,mee meggi ruski.

    naqiyan : well,like father like son?insyaAllah kalau ak buat lah ye?ehehehehe

    kak aan : itu akak bolehla,me is a whole diff kinda story wehh.scaryyy gilaa.

    BalasPadam
  16. eheh eheh eheh eheh luke i think ur father da lame stalk u dekat facebokk tggu mase je nk burst out..ouh,,sukenye ak tgk ko freak out cani..ahaha~~
    asal bajet cam childhood besties dgn ko ni uh...



    ~~luqman terkacak ta boley bela~~~
    haha

    BalasPadam
  17. -.-" keji jugak ye kau ni little lady hmph hmph.

    Tolonglah jangan dohh ayah aku stalk aku.

    BalasPadam
  18. man, tetibe aku rase bangga dgn parent aku sekarang. phew~
    (ur father ad gune nickname.. sgt tak bole blah. 0.0)

    BalasPadam
  19. he does.and that really freaked me out.

    u shud always la cely.ishh3.

    BalasPadam
  20. aku da add ayh kau,
    n suggest kau as friend.

    hee~
    ;))

    BalasPadam
  21. weh,kau jangan buat gelabah weh.
    JANGAN DOHHHHHHHH.

    BalasPadam
  22. HAHA,ini terbaik wooh.
    Suka suka.cepat cepat lah ayah kau add kau.Pastu aku add ayah kau.wah wah,suka suka.

    BalasPadam
  23. Jangan buat hal doh Mira,aku kalau boleh nak avoid bapak aku wallaweh.

    isk3~

    BalasPadam
  24. hai anakku.rupenye ade blog ea?hehe

    BalasPadam

I know some of you got no blogger account, but at least jangan lah guna nama Anonymous, susah aku nak refer nanti. Think of a name okay? Thanks! :D