Kejadian paling tak diinginkan berlaku.

Salam.

I had it once ago.I had it a few years back.I had it almost every time I go anywhere.
But not here,not a single word.Never.I tried to keep it silent,and it worked out, until just now.It is not shocking that it happened.I had been through this all along and everything went well.It was kinda shocking that they only realized it by now.Well,maybe they had been realizing it for a while,but just now it came up.It went up.It broke out of the silence.

"Muka kau sumpah macam perempuan doh,"
"Macam perempuan rambut pendek,"

Aku cukup nyampah dgn statement ni.I am used to these comments and this also are the main reason and a major one why I decided not to wear contacts.

I would look like a girl.

Dengan rambut panjang masa winter lagi,memang saling tak tumpah lah.Aku bukan apa,silap silap orang mistaken me for a girl,well, malas cakaplah kan?Nak doa lagi lah minta juah.But it is true.My face do look like a girl.See my photo when I was a baby,you would find it a while to guess whether I'm a boy or a girl.Hahahahaa.

And clearly I don't know whether this is good or not.Macam ada pros and cons.Oh yea,masa kecik someone asked me to wear the tudung ( I think it was my mom (?) ) so after I wore it,everyone was like,

"Awwwwwwwwwwwwwww,alalalaa muka macam perempuan,comelnyaaaaaaaaaaa !"

-.-"

Sungguh gua tak tahan.Ada ke patut aku ni dia kata co... Ohh okay,lupa.Aku memang comel kan?Okayy.Dulu maybe lah comel.Sekarang dah terkacak dah.Huwahuwhawhauwhauwhauhwuahwuahwuahwua. You see?Gelak macam ni takdelah buruk sangat.Lagi comel hadalah.

Muka macam perempuan, pffffffttt.Well,sometimes it is true kot? don't know.Some say my eyes are beautiful.Ada kata bulu mata aku lentik gila macam perempuan.Kehkehkeh,tak perlu eyeliner ( ke hapebendetahtakmahuambikkisahlah ) pun dah lentik yuu. There's this one girl,who fell for me ( cinta monyet tak berkekalan hogehh?? ) because she saw my eyes.It was in the biology class if I'm not mistaken.I was about to look into the microscope after been forced by my friends.Well,basically the reason why I'm forced is because I don't want to open my glasses as people will see my face without them and they'll start noticing that obviously,my face DO LOOK like a girl.So,this girl,saw my face without the glasses and she was astonished or amazed I guess (?) So afterwards,she started to become close to me and stuff and yeah,I'll stop here.LOL.

Entahlah,I thought the Jordanians tak pernah sedar benda ni.But once,ada orang pernah panggil aku Geisha (?) Apa kena mengena pun aku tak tahu.Dari dulu aku tanya sampai sekarang dia tak jawab,pemalu mungkin?I just accepted the name because previously,someone said my face looks like a Japanese.Well,tak tahulah tang mana muka ni ada Jepun tapi I accepted it as a compliment la kot?Entahlah.

Muka perempuan,Geisha,Jepun.Apa lagi korang nak nama kan aku hah? HAH? HAH?
But the worse yet is still Bunga la. -.-"

WTH aku pun masih tak faham.

23 ulasan:

  1. GELI GILA POST NIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

    BalasPadam
  2. BLUEKKKKKKKKKKK. DONT READ IT IF U DONT WANT.LOL

    BalasPadam
  3. geisha?bunga?
    hahah
    name COMEL ja suma.

    BalasPadam
  4. kami bunga tp x de la gdik sngat

    BalasPadam
  5. But the worse yet is still Bunga la.

    hahaha
    aina should get the compliment

    BalasPadam
  6. yeahh.. BUNGA.. aku suka tuh!
    brader BUNGA yang terkacak. ye dakk?? hahahahahaha :D

    BalasPadam
  7. i love that name laa
    BUNGA ~ lagi manje kalau pggil bung kan kan kan !
    gile perasan weh post kau nih ..
    self proclaiming, huh i guess
    ye laa mate cantek

    ju on

    BalasPadam
  8. little lady : lawak ye?ooo.

    anon I :mana nak comel,tengok muka lah. -.-"

    anon II : korang bunga mana plak.berlagak je tak gedik tu.hakhakhak.

    anon III : okaay,seriously kau budak Jordan kan?-.-" Hurgghh.

    anis : brader bunga terkacak?bunyi cam Jun Pyo je aku ni.wahwahwhahwahwa

    anon IV : its not self proclaiming la.its true.manada orang nak tulis bnda memalukan ni mcm ni.apa lah.isk isk

    BalasPadam
  9. apsal perasan giler manusia ni

    BalasPadam
  10. mee: haha. LIKE LIKE. comel gila post nih. COMEL OKAY.

    BalasPadam
  11. haha cam kes membe gue jek
    muke ubah cam ne pun still nmpk cam pompan isk2x

    anggp tu kelebihan sudey

    muke gue kalau rmbut pendek durunk kate Hensem , gue bangge jek haha

    BalasPadam
  12. daa : LOL,obviously kau tak kenal aku.haha

    mee : ohh?bukan terkacak?xpela,comel pn comel lah.ahahaha

    k2r : mmg gua tgh bangga,tp nnt orang salah interpret.isk isk

    BalasPadam
  13. luqe, kalo ko tk mentioned bnda ni aku sndiri pon takkn prasan that ur face like uhh.. bunga ? hehe. now i can imagine wearing a tudung!!
    can't deny that u fit the role.
    ngahahah! :))

    BalasPadam
  14. cely : i thought u were supposed to support me? -.-" takpelah,muka TOP pn agak girlishh kan?

    BalasPadam
  15. aku dah perasan lama dah.
    man,tak check doktor ke dlm hal ni?
    kot kot..
    HAHA

    BalasPadam
  16. ape kena mengena guna microscope nak bukak spek? takde kena mengena kot. snorkelling ye lah bukak cermin mata, pastu sakit hati sebab tak nampak ape

    BalasPadam
  17. najib : cet,lu memang saja nk kenakan gua.kehkeh

    nadiah : tula kan?isk isk

    kak one : idk,masa tu form 3.nak tgk microscope so bukak la spek sebab nak letak mata kat eyepiece tu.masa muda,mana reti guna microscope.kehkeh

    BalasPadam
  18. T.O.P pnuh gan imej kelakian okaay. so u never fit the 'T.O.P' role. haha!
    i'll support u. tp bukan selalu la. :D

    BalasPadam
  19. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam

I know some of you got no blogger account, but at least jangan lah guna nama Anonymous, susah aku nak refer nanti. Think of a name okay? Thanks! :D