Tujuan sebenar belog ini wujud.

Salamchs.
Sekarang Jordan dah nak masuk musim bunga.Bunga pun dah lawa lawa mula berkembang.
InsyaAllah akan balik pada end of August sampai early October.Dan sangat eaaarrly ok.My flight InsyaAllah is on the FIRST OF OCTOBER.Kalau secara numericalnya, 01/10/10 ( Cantik kan? :D )

Doakan lah aku tak kena repeat anything and pass semua dengan flying colours.
Daylight time saving hape tah tu dah habis KOT?Sekarang beza dengan waktu Malaysia dah LIMA JAM semula.

Ulangan. LIMA JAM.

So it antara update terbaru maybe untuk masa terkini.Ummmmmm,ohh and right now I am seriously into playing guitar.Entah hantu saka apa tah sampuk aku lately.But memang semenjak dulu pun aku nak main guitar.Pak cik aku kata,nampak cool dan bergaya sikit.Tambah pulak dengan kekacakkan ( is that how you spell it? ) aku,memang tersangatlah sesuai.

Orang suruh aku post banyak gambar,sebab kalau malas tulis letak gambar lagi senang.Aku dah ada Flickr,tapi malas nak upload sebab nanti dah sampai 99% suddenly dia tulis UPLOADING FAILED.
Apahal?Terus aku dah malas sikit nak upload gambar kat situ.Oh ya,niat di hatiku untuk membeli DSLR masih lagi ada tau.

Dan right now tetiba aku rasa nak beli gitar jugak.Sebab nak main bersungguh sungguh kan?But I really don't know nak beli kat Jordan atau Malaysia.Sebab kalau beli kat Malaysia nak kena menghadap pulak papa dan mama kat rumah tu kang nanti dorang bising pulak since tak pernah pernah family member aku main alat alat musik ni.
Setakat kompang untuk kenduri kahwin tu boleh la kot.

Okay,kita tengah cakap pasal updates about me kan?Ummmmmm,oh ya.Aku DIPAKSA menjadi penolong ketua rumah sukan warna MERAH kat Jordan ni.Jangan main main weh,sini pun ada gak la sukan tahunan ala ala sekolah dulu beb.
Aku honestly agak excited sebab ini adalah kali pertama aku masuk rumah merah.Before this selama kat sekolah,Hijau Biru Kuning tu dah pernah dah.Nak juga merasa Merah kaan?Tapi yang slack dan menyakitkan hatinya aku telah DIPAKSA menjadi penolong ketua rumah tu.Dahlah sampai aku habis graduasi (?) nanti.Sungguh lama.Takpe lah,pressure makes diamond kata Tok aku.

Apa lagi updates ea?Ohh ya,sekarang Jordan tetiba dah ada lalat.Besar dan annoying pulak tu.Bukak tingkap dia takde.Tutup tingkap dia ada la pulak.Tension sungguh.And cakap pasal tension,aku ada peperiksaan Anatomy on the 5th of April and Histology on 14th of April InsyaAllah.

Dan sukan tu is on the 9th.And then comes the Ma'arad on the 11th.Packed betul lah.Sebab tu lately aku tak online sebab nak study sungguh sungguh.Pelajar mithali kan?
Jangan tanya result peperiksaan baru ni.Bukan teruk,cuma malu dan seganlah nak sebut sebut depan orang ramai.FYI,aku ni memang lah tersangat pemalu.Kat alam maya bolehla.Depan muka sngatlah sopan santun dan pemalu.So,jangan buat benda pelik kalau kita bersemuka oke?

Itu je kot updates nye.Panjang gila.Apa ke nama update entah ni.After this akan lebih ringkas dan padat.Salamchs ( Okay,ada orang marah aku saja nak bagi nampak komersial sikit ejaan tu )

Salam.Sekian ( Bak kata Najibbulan )

17 ulasan:

  1. hahaa..kelakar lah post kau..

    xD

    BalasPadam
  2. oh, kt u pon ade hari sukan..

    tiba2 rse kiut..

    btw, go go merah!!

    BalasPadam
  3. menggeletis sangat Salamchs.

    lama nampak cuti sampai 1st october. ha.. tercungap2 esok nak catch up kelas seminggu. (ayat jeles tak boleh ponteng dah )

    BalasPadam
  4. woot. pressures take diamonds.
    gile maju atok ko. 0.0

    BalasPadam
  5. ate3_y : kelakar ke?eheh eheh

    nawal : ohh,saya mmg kiut.terima kasih.merah garang.RAWWRRR.

    one_munawwarah : ceh,jeles lah tu.tsk tsk. menggeletis tu apa?

    cely : oh,tok aku mmg,dia uptodate sket.ahahaha

    BalasPadam
  6. ya..rumah merah.
    kau ptut berbangga.red is the best.
    haha.

    btw,smoga kau flyng clors n cpt2 balik cni.
    malaysia rindu kau tau??

    ;)

    BalasPadam
  7. heh..u ar kinda western minded sampai salam pun eja cam2...


    haha...funny

    BalasPadam
  8. ana : aku tahu,dan dorg pn nak belanja aku kan blk nnt? XD

    lil lady : western minded?-_____________________-

    BalasPadam
  9. menggeletis = menggedik versi ekstremis.

    BalasPadam
  10. yes u are kinda as i said before dude...



    i hate to spell the word dude...hush..haha

    BalasPadam
  11. well,kalau aku western minded,then xdela kot aku bg salam.

    -.-"

    western minded.

    BalasPadam
  12. bila balik malaysia,
    sila bawa buah tangan!! ahahahaa.

    all da best bro.

    BalasPadam
  13. ecehh,adakah anda akan tuntut hadiah itu?

    kalau tak,tak nak lah :p

    BalasPadam
  14. Salam and hello there,

    Droppin' by to wish you : Bittaufeq for your exams, enshaAllah, bikher. :)

    Please, pray the best for us (your seniors) too, enshaAllah.

    And, have fun in playing the guitar, Bro! *two thumbs up* :)


    your sis,
    .Red Guitar.


    (p/s: found your blog URL while randomly browsing FB. Have fun in bloggin' too!)

    BalasPadam
  15. ei.
    aku suka quotes Tok kau..

    "pressure makes diamond "



    "like"..
    hahaha.

    BalasPadam
  16. haaaaa kan?berbakat kn tok aku?

    ehehehehehe.

    BalasPadam

I know some of you got no blogger account, but at least jangan lah guna nama Anonymous, susah aku nak refer nanti. Think of a name okay? Thanks! :D