Sebab sebab aku tak boleh nak beritahu semua orang kenapa aku suka dia.

I just did my Flickr Account. -.-""""
I know.Lame gila kan?Haha.

Well,my dad was the one yang beria-ia gila suruh buat account Flickr or Picasa or apa apa lah tentang kamera nih.
Well personally,the reason aku tak nak buat is not because I dont want to.
Tapi sebab aku kurang gemar bila terpaksa share my life dengan my family(?)
Sounds pelik and awkward ehh?I dont know how to say it.
Tapi aku macam malas nak beritahu parents aku and family aku,even adik aku yang aku ada account Facebook dan ada blog.
Dont ask me why.I just dont want to.

Well,maybe because I am a totally different person in front of my family and friends.
Ever heard of split personally?You get the idea.
It is like you know how to act decently and properly in front of parents and another second kau tiba tiba tukar diri jadi orang sebenar depan friends kau.
That is why I hate meeting my friends when I am with my family.
So I cant imagine if time kenduri or time time aku nak buat open house or anything that needs your friends to come to your house and meet your parents.

The idea is so bad and terrible sampaikan aku rasa better aku suruh family aku pergi melancong kat mana mana sehari or dua hari just for the sake aku nak buat open house for all of my friends.
Teruk gila kan aku?
Pinjam rumah mak untuk kepentingan diri.
And the worse part is,aku rasa macam aku tak nak bagitau dorang pun aku nak buat open house masa dorang takde sebab nanti they will act like,
"Laaaaaaaa,asal tak nak papa ngan mama ada?Kitorang pun nak jumpa kawan kawan luq,"
*Again,I dont call them papa and mama kat rumah and YESS,they call me luq.My father called me that since I was errrr...two I guess?

And you know what,the worried thought of my parents might know about the presence of my Facebook account and blog adalah sampaikan aku tak add even my neighbours and everyone that I think might have some connection dengan dorang dan ada possibility untuk beritahu mereka yang aku ada Facebook dan blog.
*Paranoid gila aku.-,-""

Oh ya,so back to the story.Aku dah ada account Flickr.And it was my dad's idea to make one.He was the pioneer of benda benda pelik nih.
He was the one who bought the DSLR first,phone asyik asyik tukar je.
The best part is,he even had a Facebook account earlier before me.*Damn,itu sangat creepy dan menakutkan.
He even asked me when we were still addicted to those Myspace and Friendster and stuffs,
"Luq,Luq ada Facebook tak?Papa nak add kalau ada,"
(?)
And I replied,
"Nanti kalau dah ada,saya search lah papa.Kalau ada,nanti saya add,"
And luckily until now aku tak jumpa jumpa account Facebook dia.*Relieved.
And it is scarryyyy gilaaa masa dia tanya tu.

And once my mom asked,
"Luq ada Myspace semua tu ke?"
(?)I hesitated,
"Errrrrrrr...ada,"
"Nanti bagilah Mama tengok tengok gambar Luq semua,"

.....

WTH?
Gila lah kalau mak aku tengok semua gambar gambar gila aku.
And Imagine if my mom knew about my Facebook account.
Especially the profile name.
Surely ia akan jadi sangat awkward di rumah.

Andd that is probably only a few of my friends yang pernah datang rumah.
Those who I think can act like I am the one who I am at home.
And sama sekali aku tak kan kenal kan mana mana wanita depan mak aku.
Sebab nanti mereka mula lah act like you know how girls act when they get excited.
Dan sebab itu juga lah tak ramai manusia pernah actually berborak and bermesra dengan my family.
Except for those who are lucky.Haha

But lately aku rasa I opened up to them a bit.I mean,takpelah kalau nak jumpa member aku.
Cuma jangan tahu tentang Facebook account aku dan blog aku dan anything yang personal to me.
Hahahahaha.
I don't know is there anything personal EVEN with your family.

So tu jela kot kali ini.Gua mahu pergi sembahyang tahajudd.Dapat pahala lebih.
Isteri pun insyaAllah soleh.
*Okay,I just buang the 'ah' so that it rhymes.Nak gak lawan mamat ni.

Till then.Bai bai.

p/s : I think this is the first time la plak I posted something about me.*sighs.

22 ulasan:

  1. pe dia flickr kau sadis?
    kiko.trima kaseh.gagahahahahgagaga

    BalasPadam
  2. -.-" well probably if u show them the real u, they wont mind kot.. kan?

    BalasPadam
  3. NOOOOOOOOOOOOOOOOOO.bukan itu jalan dia Ulya.haha
    I've been like living in denial in front of them for 18 years.
    Tahu takkk berapa lamaaa those acting is?hahaha

    BalasPadam
  4. our story is almost the same~ huhu
    who can imagine it is really awkward-to-be when i was at home ... sometimes i jelesss tgok family len

    BalasPadam
  5. da lme x dgr ko mrapik mraban cm nih.. =p
    *ok d part about ur fb profile's name tuh,lau dorg dpt taw..mmg shocked giler ahh..hehe

    BalasPadam
  6. tah2 en account parents ko un lbey kurg je cm ko.muahahaha~ patut aa ak x dijemput pn ke knduri ko befor fly..hehhh

    BalasPadam
  7. tau la mntap ambik gmba.
    jgn wt racist flickr sudaa.
    wakaka

    BalasPadam
  8. anonymous : yeah.sama je semua kot?
    lurvehater : sape yg xshickk tuh hah?sapa?sapa?
    anis : kalau same mmg gua ckp lu.terus jd cam mmber lah lpas ni.hahaha
    ustak berd : racist flickr?xde xde.ana takde perkauman perkauman nih ustak.haha

    BalasPadam
  9. so i'm sort of the lucky few la :p
    pelik la luq nie...

    BalasPadam
  10. luahan hati ke dr.luq??
    hee~

    hey,,
    smpai hati x link pun blog aku ea
    ;P

    BalasPadam
  11. ili : yess you are lahh.how manyt imes lg I have to tell you?hahaha

    ana : alamak,tak terperasanlah.nnt aku letak oke?huhu janganlah marah.

    BalasPadam
  12. I already added you lah Miss Lilith Pantera widowed women.

    BalasPadam
  13. jap eyh...
    ape kne ngene post ni ngn tajuk die?
    didnt quite get it =_='

    BalasPadam
  14. well,you know there is a hidden meaning.you just have to find out.haha

    BalasPadam
  15. hahahaaa, u got a splitting disorder here man :p

    BalasPadam
  16. memang la.dilemma dan mencuakkan tau if i have one.the disadvantages kalau ur parents updated. -.-"

    BalasPadam
  17. nostalgicnye.. was among the early entries i read before.

    contradicting sangat, i first launched my blog (on blogspot) cuz i think it's easier for my family to keep tract of my life. supaya balik cuti tak payah 3 hari 3 malam bersengkang mata nak report semua kan.

    unfortunately, they're not that into this blog thingy.

    BalasPadam
  18. hmm. gile awkward kalo ko try bcakap ngan gaya gini di dpan family kan. haha.

    BalasPadam
  19. maybe if u let them menyelami ur life n urself, mayybbeee dorg akan jd lebih phm urself. yela, parents mana yang tak nak paham anak sendiri, ayte?

    p/s : i'll be anonymous. i'm sure that u don't know who i am. because kita nih kawan atas kawan. yup. ur friend is mine as well. hah! kecik kan dunia.
    p/s 2 : anyway, i really LOVE baca all ur posts. they are like OMAIGOD! sgt best okay! teehheee:D i found one that suits my citarasa. keep it up, man. :)

    S

    BalasPadam

I know some of you got no blogger account, but at least jangan lah guna nama Anonymous, susah aku nak refer nanti. Think of a name okay? Thanks! :D